DRÀCULA DE BUTXACA

Jesús Cortés és un habitual de la literatura juvenil valenciana. Amb alguns best-sellers al darrere, és també un dels adaptadors d’obres clàssiques del Micalet Galàctic. I tot i el perill que tenen aquestes obres, cal dir que Dràcula és una de les versions més aconseguides dins d’aquest tipus d’obres.

Moltes vegades, les adaptacions es converteixen més en un resum del Rincón del vago que d’una obra literària en si. Una tirallonga d’escenes que fan difícil seguir la història per com estan de resumides, per la velocitat a què se succeeixen els canvis dels protagonistes.

En canvi, el Dràcula de Jesús Cortés juga amb un avantatge: el bagatge cultural de la majoria de la gent sobre el món vampíric i l’obra de Stoker. Només la velocitat en l’aparició dels personatges i l’escena de la persecució per Londres resulten confuses. Però la resta de l’obra permet un acostament dels més joves a la història original. De fet, s’han privilegiat moments coincidents amb la magnífica versió cinematogràfica de F.F. Coppola, cosa que permetria (quan l’edat els ho permeta) comparar ambdues obres.

 

9788498240566_04_g-05491d72

 

TÍTOL: Dràcula
AUTOR: Bram Stoker amb adaptació de Jesús Cortés
LECTORS: 12-14 anys
VALORACIÓ: 👌👌👌

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s