COM ESTÀ ESTRUCTURAT EL BLOC

Sóc conscient que la decisió que ara prenc em provocarà molts mals de cap. He de dividir el bloc en pestanyes i abocar-hi les crítiques en un sac o en un altre. En algun moment estaré temptat d’afegir altres etiquetes com “altres”, “outsiders” o “inclassificables”. Però, com deia el mític personatge cinematogràfic: “això ja ho pensaré demà”. De moment, dividiré les obres comentades sota els següents ítems:

– JUVENIL: obres escrites, pensades i publicades per a públic entre els 12 i els 16 anys, incloses en col·leccions específiques, amb guies didàctiques o orientació d’edat recomanada, habitualment inserides dins dels plans lectors de l’àmbit acadèmic

– LITERATURA DE JOVES: obres editades per al públic juvenil, però que, per la seua temàtica, per la seua extensió o pels elements políticament incorrectes, queden fora de l’àmbit acadèmic. Inclouré ací els grans best-sellers actuals, amb una reflexió sobre si l’èxit està relacionat amb la qualitat literària o amb els patrons de la literatura de consum.

– CLÀSSICS ADAPTATS: traduccions completes o fraccionades de clàssics literaris, amb una valoració sobre l’adaptació feta i la conveniència o no de recomanar l’adaptació en lloc de l’original.

– ACCÉS A LA LECTURA ADULTA: obres literàries contemporànies o actuals que, per les seues característiques (nombre de pàgines, estil, llenguatge, tipus de trama), poden ser enteses per aquells joves entre els 16 i els 18 anys. Es tractarà d’obres literàries, de qualitat, en les quals faré incidència en un aspecte: poden ser enteses de manera independent pels nous lectors o caldrà acompanyar i comentar la seua lectura?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s